Passion4kids 2024: woensdag 27 maart in het Ambachtse Baxpark

Uniek muziekevenement over opoffering, vergeving, liefde, verbondenheid en hoop voor de toekomst

Op woensdag 27 maart 2024 vindt de tweede editie in Hendrik-Ido-Ambacht van Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs plaats. Na de tocht met het verlichte kruis barst dit unieke gratis muziekevenement om 19.30 uur in het Baxpark los voor een hopelijk weer groot publiek.

Passion4kids - naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion - is verbonden met de christelijke identiteit van PIT. Kinderen vertellen aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst. De Notenbalk van PIT in Zwijndrecht voerde in 2015 Passion4kids als eerste kindcentrum in Nederland uit. Dit jaar is het voor de tweede keer de beurt aan De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom, de drie kindcentra van PIT in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarbij kunnen de kinderen, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten rekenen op de hulp van ouders en andere vrijwilligers.

 

Nog meer live

Om hun de mogelijkheid te bieden hun zang- en acteertalenten te ontdekken of verder te ontwikkelen, konden de kinderen van de drie Ambachtse kindcentra acht workshops onder leiding van vocal coach en zanger Rowan van Kanten volgen. De kinderen bij wie dit naar meer smaakte, hebben vervolgens via filmpjes en daarna live auditie gedaan voor de hoofdrollen en het koor. Daarbij had de selectiecommissie een moeilijke taak, want ook dit keer werd weer duidelijk hoeveel talent de kinderen in huis hebben. Ondertussen had het Passion4kids-team het script opgefrist, een aantal nieuwe popnummers gekozen en besloten om ten opzichte van de vorige edities de kinderen nog meer live te laten optreden. Na de audities zijn de zangrepetities voor de cast en het koor van start gegaan en inmiddels zijn de studio-opnames achter de rug. De komende week vinden de filmopnames op diverse locaties in Hendrik-Ido-Ambacht plaats. Insteek van alle voorbereidingen is het bijzondere Bijbelverhaal over opoffering, vergeving, liefde, verbondenheid en hoop voor de toekomst zo goed mogelijk met het publiek te delen.

Passion4kids 2024 - studio-opnames castleden Passion4kids 2024 - studio-opnames castleden
Save the date Save the date